Pagina's

zaterdag 9 februari 2013

Kaarsen maken en kringloopvondsten

Vandaag ging ik weer eens naar de kringloop, of nou ja, naar de Winkel van Sinkel. Dat is ook een soort kringloopwinkel, maar dan van de kerk. Ik weet eigenlijk niet of het geld naar de kerk gaat of naar een goed doel dat de kerk steunt ofzo. Dat maakt me ook helemaal niet uit, ik vind het fijn dat al die spullen die daar verkocht worden nog een tweede kans krijgen! Ik kom sowieso nooit in de kerk, maar dat is helemaal geen probleem. De vrijwilligers zijn tegen iedereen aardig en het is er altijd druk en gezellig. Het is echt een aanrader, de spullen zijn goedkoop en er staat zo veel dat je echt lekker kan zoeken. Sommige mensen vinden het misschien te rommelig, maar ik vind dat juist leuk.

Ik kocht vandaag een zeepbakje. Daar ben ik al een tijdje naar op zoek, omdat ik mijn eigen zeepbakje een paar maanden geleden in een hotel heb laten staan. Ik gebruik die voor mijn Aleppo zeep, want het is nogal onhandig om die los in mijn toilettas mee te nemen. Ik kom bijna elke week wel in een kringloopwinkel of op een rommelmarkt, maar de zeepbakjes bleken schaars te zijn. Vandaag vond ik er dus gelukkig toch een, voor maar 20 cent. Ik kijk ook alijd even bij de spellen en de puzzels en ik vond een legpuzzel van Piggelmee. Ik denk dat er niet veel mensen van mijn leeftijd zijn die Piggelmee nog kennen, maar mijn oma las me vroeger altijd voor uit die boekjes. Ik heb erg fijne herinneringen aan mijn oma en aan Piggelmee, dus ik vond het erg leuk dat ik deze puzzel tegenkwam en ik kon hem ook echt niet laten liggen. Zeker niet voor 50 cent! Toen ik de doos thuis openmaakte vond ik nog een mooie verrassing.Verder was ik vandaag druk in de weer om kaarsen te maken. Veel kaarsen branden niet mooi op, waardoor er nog veel kaarsvet overblijft wat je niet meer kan gebruiken. Ik vind het altijd zo zonde om weg te gooien, dus ik spaar het kaarsvet op en maak er weer nieuwe kaarsen van. Sinds mijn familie dat weet sparen ze voor me mee. Eerst gooide ik gewoon alle restjes bij elkaar, maar dat had als resultaat dat alle kaarsen dezelfde kleur kregen, poepbruin ja :)


Dus tegenwoordig probeer ik de kleurtjes een beetje gescheiden te houden en zo kreeg ik deze vier kaarsen. Ik gebruikte een creme fraiche bekertje, een beker van kerstomaatjes en een flesje van citroensap om deze vormen te maken. Dit is best wel makkelijk te maken, maar de kaarsen zien er niet superleuk uit ofzo. Dus ik deed ook nog een ander experiment.Ik goot kaarsvet in kleine koekvormpjes en prikte er een gaatje in. Ik maakte ze in verschillende kleuren en maakte er deze kleurige stapeltjes van. Ik vind ze er zelf erg leuk uitzien, maar het is wel veel werk. Je moet elke keer wachten tot het vormpje goed gestold is voordat je de volgende kan maken. Daarom is dit wel een meerdagen project geworden. Ik wacht even af of ze goed branden voor ik beslis of ik deze techniek vaker ga gebruiken!

6 opmerkingen:

 1. Wat leuk om die puzzel te vinden waar je dan zulke mooie herinneringen aan hebt!
  Ik heb ook wel eens zelf kaarsen gemaakt maar ik vond dat ze zo gingen walmen. Omdat ik bang was dat ik na een paar van die kaarsen de hele kamer opnieuw zou moeten witten, maak ik ze maar niet meer. Ik koop tegenwoordig maar weer "nieuwe" bij de kringloop. Soms staan daar van die mooie oude met een tekst erop, dan krijgen ze toch nog een goede bestemming!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had eerst ook last van dat walmen! Tegenwoordig niet meer, ik weet eigenlijk niet precies hoe het komt. Ik geloof dat het over is sinds ik beter lont gebruik.

   Verwijderen
 2. Ow, leuk een puzzel van Piggelmee! En die stapelkaarsen zijn kei-mooi Ik ben ook wel benieuwd hoe die opbrangen, maarruh zijn dat nou de vormpjes die kwijt zijn geraakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, deze twee vormpjes heb ik hier nog. Het rondje was van mezelf volgens mij, en dat sterretje is van jou. Ik geloof dat de vallende ster en het kerstklokje kwijt zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk Piggelmee! Nostalgie ten top... Die stapelkaarsen zijn leuk zeg! Mooi gedaan hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een fijne kringloopvondst! Ik krijg meteen zin om ook naar de kringloop te gaan.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen