Pagina's

zaterdag 2 februari 2013

De Vegetarische Slager en meer

Vandaag hadden Vriend en ik een dagje Den Haag op het programma staan. We hadden vorig jaar afgesproken om familie op te gaan zoeken daar en vakantiefoto's van elkaar te kijken. Omdat we niet elke dag in Den Haag komen hebben we er gelijk maar een dagje uit van gemaakt!

Ik wilde heel graag een keer bij de Vegetarische Slager kijken. Ik was er erg benieuwd naar wat er allemaal te krijgen was en hoe het er daar uit zag. Maar eigenlijk was de belangrijkste reden dat ze daar vegetarian polony, snijworst dus, van het merk Fry's verkopen. Daar heb ik een paar jaar geleden kennis mee gemaakt toen ik vrijwilligerswerk deed in Zuid-Afrika en ik vond het superlekker. Toen we thuiskwamen heb ik gelijk gezocht of dat hier niet ergens te krijgen was, maar ik kon toen niks vinden. Toen ik pas nog een keer op zoek ging vond ik het ineens wel. Dus die gingen we kopen en verder heb ik ook nog wat andere dingen meegenomen om uit te proberen, ik ben benieuwd! De snijworst heb ik intussen geproefd en hij is minstens zo lekker als ik me herinnerde. Misschien is het niet alleen de smaak, maar ook het vakantiegevoel wat hem zo lekker maakt, dat zou kunnen, haha.

Ook gingen we naar de grootste biologische supermarkt van Nederland, EkoPlaza aan de Grote Marktstraat. Ik vind het altijd erg leuk om in andere biologische winkels te kijken dan waar ik normaal naar toe ga. En zo'n grote is natuurlijk helemaal leuk, er is dan zo veel keus! Ik kwam producten tegen die ik nog nooit in biologische uitvoering had gezien en van producten die ik dan wel ken bleken ineens heel veel verschillende smaken te zijn.

Verder keken we nog in wat andere winkels, maar we kochten behalve een verjaardagscadeautje niets. We hadden ons gezamenlijke spaarvarken (ja echt!) op z'n kop gezet, zodat we een keer niet met een broodtrommel op stap gingen maar ergens luxe konden lunchen. Dat doen we niet zo vaak, dus dat was ook wel eens leuk!

Het bezoek was heel gezellig en vakantiefoto's kijken vind ik altijd erg leuk. Wij zijn zelf zes weken in Zuid-Oost Azië geweest en mijn neef en zijn vriendin hadden foto's van Canada. Het enige probleem van zo'n middagje is dat het dan altijd gelijk weer begint te kriebelen om weg te gaan. Gelukkig hoeven we daar op dit moment niet eens over na te denken, want er moet eerst maar eens geld verdiend worden! Voordat we naar huis gingen konden we het niet laten om snel nog even een Geocache te zoeken, die we gelukkig konden vinden.

7 opmerkingen:

 1. Klinkt als een geslaagde dag in Den Haag! Ik wi toch ook nog wel een keertje naar de vegetarische slager, ondanks dat ik al een tijd niet mer vegetarisch eet. Altijd leuk om te kijken, net zoals grote bio-winkels inderdaad! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook nog nooit bij de vegetarische slager geweest. Zit die alleen in den Haag?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, die zit inderdaad alleen in den Haag. Er zijn wel wat andere winkels die ook producten van de Vegetarische Slager verkopen, maar dan heb je toch minder keus natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij de Jumbo hebben ze ook een paar dingen van de Vegetarische Slager. Enne: het was een erg gezellige middag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben ook een keer een uitje gedaan naar de Vegetarische Slager. Ik kan me niet herinneren die snijworst gezien te hebben, maar het broodje saté was heerlijk! Wel jammer dat je het staand moest opeten, gezien de menukaart op de site waren we er vanuit gegaan dat er een lunchgedeelte bijzat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, wij waren er ook van uitgegaan dat we daar konden lunchen! Lag niet aan ons dus :) Toen we in de winkel alleen maar broodjes to-go zagen hebben we de lunch maar ergens anders gedaan.

   Verwijderen