Pagina's

zondag 17 februari 2013

Een baan! & 2 maanden geen kleding kopen - update

Ik heb een baan gevonden! Alles is helemaal geregeld, de contracten zijn ondertekend en 1 maart ga ik beginnen. Het is niet al te ver van huis en goed te bereizen met het OV. De baan is in een heel andere richting dan mijn studie, dus ik moet eerst een opleiding volgen. De eerste twee maanden ga ik fulltime (betaald!) studeren en daarna word ik geplaatst bij een opdrachtgever die mij verder gaat opleiden en waar ik dan dus tegelijk ook ga werken.

Ik ben blij dat ik zo snel iets heb, vooral omdat ik om mij heen zie dat niet iedereen zo veel geluk heeft. Het enige nadeel is dat ik hierdoor toch wel in de problemen ga komen met mijn verdubbeldaad 2 maanden geen kleding kopen. Er wordt namelijk tijdens de opleiding verwacht dat alle studenten formeel gekleed gaan. En zo veel nette kleding heb ik niet in de kast liggen. Voor de mannen betekent het dus echt in pak. Voor de vrouwen is het iets minder streng en zijn er niet echt verdere regeltjes genoemd, dus ik hoef in ieder geval geen mantelpakjes aan te schaffen :)

Ik ga toch nog steeds mijn uiterste best doen om het vol te houden. Ik ben bij mijn zus al in de kledingkast gedoken en leende van haar een paar nette rokjes en truitjes/vestjes. Van mijn moeder en zus kreeg ik panty's die zij niet meer gebruiken. En dit weekend heb ik nog een bezoekje aan een vriendin op de planning staan waar ik wel een dubbele agenda voor heb :) Ik hoop in haar uitgebreide garderobe ook nog wat te kunnen lenen. Dat heb ik natuurlijk al wel overlegd en ze vond het een leuk plan.

Verder ging ik vorige week met mijn zus naar de markt in Rotterdam waar we stof kochten om rokjes van te maken. Morgen ga ik bij haar langs en ga ik, nou ja wij, nou ja waarschijnlijk gewoon zij, drie rokjes voor me maken.

Wel wil ik graag een nieuwe tas kopen en misschien nog een paar nieuwe schoenen. Ik heb voor mezelf maar besloten dat dat niet in de categorie kleding, maar onder accessoires valt, haha. Ik ben benieuwd of ik het op deze manier ga redden!

2 opmerkingen:

 1. Nou, voor een nieuwe baan/opleiding moet toch wel een uitzondering gemaakt kunnen worden?
  Proficiat met je nieuwe baan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Ik ga het toch wel gewoon proberen vol te houden. De 'dresscode' geldt waarschijnlijk alleen voor de eerste twee maanden, dus het is ook echt wel een beetje zonde als ik nou allemaal nieuwe dingen ga kopen.

   Verwijderen