Pagina's

zondag 13 oktober 2013

Random Act of Kindness


In april won ik bij de Verdubbeldame het boekje 365 Random acts of kindness. De deal was dat je kans maakte op het boekje, als je dan vervolgens ook een daad uitvoerde en aanbood als verdubbeldaad. Ik wist eigenlijk al direct wat mijn actie zou worden, ik zou iets lekkers kopen bij een snoepautomaat en dat dan laten liggen.
Ik stond een keer samen met Vriend op een druk station in de buurt van een snoepautomaat. Plotseling hoorde we *plof* uit de automaat komen en er was spontaan een grote zak snoep naar beneden gevallen. Ik weet niet of iemand er voor had betaald, maar dat ‘ie was blijven hangen. Of dat het apparaat kuren had en af en toe iets lekkers uitspuugde. Het was in ieder geval duidelijk dat de rechtmatige eigenaar het snoep niet ging opeisen, dus wij haalden het snel uit de automaat. Het was eigenlijk niet eens wat we super lekker vonden, maar we vonden het zó leuk, dat we het er nu, meer dan een jaar later, nog steeds af en toe over hebben. Dat pleziertje gunde ik iemand anders ook!

Ik had me eigenlijk voorgenomen om deze actie een keer uit te voeren en dan te blijven kijken tot iemand het vond. Er kwam alleen geen geschikt moment om dat te doen en de verdubbeldame had het verzoek intussen al uitgevoerd. Dus ik besloot het toch maar gewoon een keertje na m’n werk te doen, ook al heb ik dan niet zo heel veel tijd. Vorige week kocht ik een zakje chips voor mezelf en één extra die ik liet liggen. Ik had tien minuten voordat m’n trein ging. Ik vond het erg spannend. Van iedereen die ook maar enigszins in de buurt kwam zag ik al helemaal voor me hoe het zou gaan als h/zij iets zou willen kopen. Helaas lag het zakje er nog steeds toen ik mijn trein moest halen. Ik heb er wel tien leuke minuten aan beleefd, en ik geloof graag dat ik ook iemand anders een leuk momentje heb bezorgd!
Ik heb nog geprobeerd de actie op beeld vast te leggen, maar de foto is helaas niet zo duidelijk geworden :)
 

6 opmerkingen:

 1. Leuk dat je deze Random Act of Kindness hebt uitgevoerd, jammer dat je de gelukkige vinden niet hebt kunnen spotten... Maar die zal het ongetwijfeld leuk hebben gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Ik heb het boekje ook gelezen. Gisteren zat ik in de trein dat andere boek van Wallace, 'Join me' te lezen, en hardop te lachen. Hij heeft echt humor. Ik was net naar een vrijwilligersdag geweest en had voor de terugweg een pakje appelsap meegekregen. Achter me hoorde ik een vrouw zeggen: 'ik heb zo'n dorst, ik wou dat ik iets te drinken had.' Ik haalde het pakje appelsap uit m'n tas en vroeg of ze het wilde hebben. Ze was helemaal blij verrast: 'Hee, ik had net dorst! Wat aardig, dat maak je niet vaak mee!' Ja, ik ben ook aangestoken door het RAOK- virus... Die met die snoepautomaat ga ik zeker ook nog doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Danny Wallace is geweldig! Ik kan je zijn boeken 'Yes man' (die vooral), 'Are you Dave Gorman?' en 'Friends like these' ook van harte aanbevelen. O nee, je mocht geen boeken meer kopen he, Fluitekruid?

   Verwijderen
  2. Ja hoor, wrijf het er nog maar eens in... :-)

   Verwijderen
 3. Wat leuk dat je hem ook hebt uitgevoerd! Ik had ook wel onwaarschijnlijk veel geluk dat er net tijdens mijn treinoverstap iemand anders ook naar de automaat ging. Er is inmiddels vast iemand heel blij aan het knabbelen geweest!

  BeantwoordenVerwijderen