Pagina's

dinsdag 29 oktober 2013

Lenen bij 'de buren'


Een paar maanden geleden ontdekte ik Peerby, een website waarop mensen spullen kunnen lenen van elkaar. Hierdoor hoef je niet alles zelf in huis te hebben. Als je lid bent van de site kun je een oproepje plaatsen als je iets nodig hebt en dat wordt dan naar alle leden in de buurt gestuurd. Dus als je lid bent krijg je het ook automatisch te horen als er in de jouw buurt iets gezocht wordt.

Ik meldde me direct aan, en ontving verschillende oproepjes. Helaas waren er nog niet veel vragen waaraan ik kon voldoen. Er werd bijvoorbeeld gezocht naar statafels, een driedelige ladder en een plintenknipper, allemaal dingen die wij niet in huis hebben. Maar er was ook iemand die een printer wilde lenen, dat is nou net iets wat we wel hebben. Het leek mij niet echt nuttig om mijn printer letterlijk uit te lenen, maar ik heb wel laten weten dat er altijd hier iets geprint kan worden. De meneer die het berichtje had geplaatst had eigenlijk niet direct iets nodig, maar wilde graag vast iemand kennen voor het geval dat... Dus misschien dat ik daar ooit in de toekomst nog eens wat van hoor.

Vorige week heb ik voor de eerste keer zelf een oproep geplaatst, wij wilden een nieuw schilderij ophangen, maar we hebben geen boor. Ik typte een mooi verhaaltje en het bericht werd de buurt in gestuurd. Je kunt op de site precies bijhouden naar hoeveel mensen je oproep uitgestuurd is, en hoeveel mensen er al gereageerd hebben. Als het lang duurt worden er steeds meer mensen benaderd die iets verder weg wonen. Een boor is natuurlijk iets wat veel mensen wel in huis hebben, dus we hadden al snel reactie. Binnen een paar uur hadden we al van 6 verschillende mensen een aanbod gekregen, we zochten degene uit die het dichtst in de buurt woonde en we hadden een deal!

Ik ben heel enthousiast over het concept en ik hoop dat ik binnenkort ook eens wat uit kan lenen. Ik maak hier graag reclame voor de website, want hoe meer mensen lid zijn, hoe beter het werkt!

3 opmerkingen:

 1. Dat doe je goed! Mijn vriend wilde een tafelboor kopen (omdat hij die één keer wilde gebruiken). Ik zei: kijk maar op Peerby. Had hij nog nooit van gehoord. Wel redelijk enthousiast geprobeerd, maar in zijn buurt niemand die meedoet. Daarom nu maar een tafelboor huren, altijd nog beter dan kopen, voor die ene keer ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben nu bijna een jaar aangemeld bij Peerby en vorige week voor het eerst een steekwagentje uitgeleend. Zelf heb ik nog geen gebruik gemaakt om iets te lenen, maar er komt vast wel een keer een moment.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat handig! Het is ook onzin om alles zelf te hebben.
  Vroeger, bij ons op het dorp, was het normaal dat je dingen van elkaar leende.

  BeantwoordenVerwijderen